Rooster


LTdans heeft een gevarieerd aanbod en is gespecialiseerd in kinderdans (vanaf 2 jaar), moderne dans, modern jazz, tapdans en klassiek ballet. Onder het lesrooster vind je omschrijvingen van de lessen bij LTdans.

 

Tijd

Les & Locatie Docent

Maandag

Katendrechtsestraat 61   

17:30 - 18:30

Ballet 11+

 

Rowy Tebeest
18:30 - 19:00

Spitzen 11+

Rowy Tebeest

     
Dinsdag Katendrechtsestraat 61   
16:45 - 17:45 Modern 6/9 jr Tamar Riani
17:45 - 18:45 Modern jazz 10+ jr Tamar Riani
     
Woensdag Walhallalaan 116  
15:00 - 15:45 Peuterdans 2/3 jr Tamar Riani
15:45 - 16:30 Kleuterdans 4/5 jr Tamar Riani
16:45 - 17:45 Tapdans 8+ jr Tamar Riani
19:00 - 20:00 Tapdans beg. (volw.) Tamar Riani
19:30 - 20:30 Tapdans int. (volw.) Tamar Riani
     
Vrijdag Katendrechtsestraat 61  
16:30 - 17:30 Ballet 6/7 jr Amber Fase
17:30 - 18:30 Ballet 8-10 jr Amber Fase
     
Zaterdag Katendrechtsestraat 61  
9:30 - 10:15 Ouder/kinddans 2/3 jr Tamar Riani
10:15 - 11:00 Peuterdans 2/3 jr Tamar Riani
11:00 - 11:45 Kleuterdans 4/5 jr Tamar Riani

Omschrijving lessen


Ouder/kinddans | Peuterdans | Kleuterdans

Leeftijd: 2 t/m 5 jaar

Op een fantasierijke en speelse manier leren kinderen de danswereld kennen, met iedere aantal weken een nieuw Thema. Het niveau wordt in de les aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de leerlingen. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de grove motoriek, fijne motoriek en ritmegevoel. Het samen dansen stimuleert de emotionele en sociale ontwikkeling van het het jonge kind. Spelenderwijs en improviserend ontdekken de kinderen expressiemogelijkheden. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen doorstromen naar préballet of dansmix. Vanuit onze visie leren de kinderen hierdoor de basis van dans, waarna ze kunnen doorstromen naar een stijl van hun keuze. 

Ballet

Leeftijd: 6/7 jr, 8-10 jr , 11+

Klassiek ballet is voor iedere danser de ideale basis van waaruit het kind zich kan ontwikkelen. Tijdens de les worden er oefeningen gedaan aan de barre, in het midden en door de zaal. Er wordt gewerkt aan (dans)houding, coördinatie, techniek, muzikaliteit, het uitdraaien van benen en voeten, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De basisoefeningen komen in de kinderballetlessen op een gevarieerde manier elke week terug, waardoor de leerlingen de techniek onder de knie krijgen zonder dat het verveelt. Naast het leren van de danstechniek wordt er aandacht besteedt aan eigenheid en dansplezier. Het niveau wordt aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de leerlingen. 

Modern & Modern jazz

Leeftijd: 6/9 jr & 10+ 

In deze les leer je de vaardigheden van de moderne danstechniek; spanning/ontspanning, balans/uit balans, verschillen in dynamiek, gebruik van verschillende lagen in de ruimte, muzikaliteit, adem en zwaartekracht. Moderne dans is een expressieve dansstijl die uitgaat van natuurlijke bewegingen zoals springen, draaien, rollen en zwaaien. Techniektraining, danscombinaties en improvisaties komen in deze les voorbij. Bewegingen uit verschillende moderne danstechnieken worden in de les verwerkt, en samen met jouw eigen unieke creatieve bewegingstaal vormt dit de basis van de les. Je ontwikkelt lichaamsbewustzijn, coördinatie, muzikaliteit, kracht, expressie en dansgevoel.

Tapdans 

Leeftijd: 8+ & volwassenen

Tapdans is een vorm van dans waarbij je ritmische klanken maakt met je voeten. Je draagt schoenen waarbij er aan de onderkant van je zool twee metalen plaatjes zijn gevestigd. Bij de bal van je voet en bij je hiel. Door met je voeten tegen de grond of elkaar aan te tikken creëer je klanken. Muzikaliteit, coördinatie en isolatie en dansplezier zijn kenmerkend voor deze les. In de les komen verschillende techniekoefeningen voorbij die op creatieve wijze je uitdagen om muzikaliteit te ontwikkelen. Muziek die gebruikt wordt zal een mix zijn van hedendaagse- en jazzmuziek. Alles wordt stap voor stap opgebouwd en aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de leerlingen. 

Dans 55+ 

Leeftijd: 55+

De cursus is gericht op het onderhouden en verbeteren van de gezondheid en fysieke mogelijkheden. Door dans werk je aan kracht, souplesse, een goede houding, coördinatie en conditie. De basis voor de cursus ligt bij het dansplezier. Door te focussen op wat nog wél kan werk je vanuit een positieve basis die inspirerende en vernieuwende inzichten kan geven. Danservaring is welkom maar niet vereist. Er wordt gewerkt in de lessen aan jouw persoonlijke niveau.