Kaapse Dansweek 2017| 10 t/m 14 juli 2017


"De Kaapse Dansweek verbindt"

 

De Kaapse Dansweek was een groot succes en wij genieten nog steeds na. Open Rotterdam kwam langs bij LTdans en maakte een filmpje.

 

Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie en hopen jullie weer te mogen verwelkomen vanaf 4 september. 


Over de Kaapse Dansweek gehouden van 10 t/m 14 juli 2017:

 

"Samen creëren wij in één week een voorstelling waar dans, muziek, spel en beeldende kunst worden gecombineerd. Wij creëren samen met de deelnemers een multidisciplinaire voorstelling die op de laatste dag gepresenteerd zal worden aan publiek. De voorstelling geeft de deelnemers de kans hun eigen talent te ontwikkelen, zich te uiten in hun eigen creatieve taal en te presenteren aan publiek. Het delen zorgt voor een levendige wijk, begrip onderling en verbinding tussen de bewoners. Kunst verbindt. 

 

Verbinding en samenwerken staan dit jaar hoog in het vaandel. Vanuit LTdans, de dans, willen wij verbinding op de Kaap creëren door samen te werken met andere dansers, circusartiesten en beeldend kunstenaars. Voor de Kaapse Dansweek hebben wij ons ondernemerschap ingezet om met diverse culturele ondernemingen en partners samen te werken. Met Circus Rotjeknor, Lorenzo Elstak (hiphop) en Marije Mooren (beeldend kunstenares) leren wij meerdere kunstdisciplines kennen en zoeken we naar verdieping.

 

De samenwerking met andere kunstdisciplines brengt verdieping tot stand die nodig is om het leerproces van onze deelnemers te optimaliseren. Wij willen werken vanuit ieder individu die voor ons staat, eenieder met zijn of haar eigen leerstijl en achtergrond. Hierdoor leren de kinderen hun eigen creatieve taal te ontwikkelen, deze beter te begrijpen en te verdiepen. LTdans hoopt talentontwikkeling te stimuleren door te verbinden met andere kunstdisciplines en te kijken naar het individu.

 

De kinderen die op Katendrecht op de BSO zitten kunnen gebracht én gehaald worden, maar ook na de les opgehaald worden bij LTdans.

 

Kosten? Helemaal niets! Wij willen op deze manier kunst voor iedereen toegankelijk maken. Een vrijwillige bijdrage is echter meer dan welkom!

 

Beide groepen hebben plek voor 20 kinderen, wees snel want vol = vol!

 

Het thema van de week? Dat blijft nog even geheim..."