Lessen


LTdans heeft een gevarieerd aanbod en is gespecialiseerd in kinderdans (vanaf 2 jaar), moderne dans, jazzdans, tapdans en klassiek ballet. L&T nodigen je graag uit om het lesrooster te bekijken. Onder het lesrooster vind je omschrijvingen van de lessen bij LTdans.

Lesrooster seizoen 2019/2020


Omschrijving lessen


Ouder/kinddans | Peuterdans | Kleuterdans

Leeftijd: 2 t/m 5 jaar

 

Op een fantasierijke en speelse manier leren kinderen de danswereld kennen, met iedere aantal weken een nieuw Thema. Het niveau wordt in de les aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de leerlingen. Spelenderwijs wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van de grove motoriek, fijne motoriek en ritmegevoel. Het samen dansen stimuleert de emotionele en sociale ontwikkeling van het het jonge kind. Spelenderwijs en improviserend ontdekken de kinderen expressiemogelijkheden. Vanaf 6 jaar kunnen kinderen doorstromen naar préballet of dansmix. Vanuit onze visie leren de kinderen hierdoor de basis van dans, waarna ze kunnen doorstromen naar een stijl van hun keuze. 

Ballet

Leeftijd: 6/7 jr, 8-10 jr , 11+

Klassiek ballet is voor iedere danser de ideale basis van waaruit het kind zich kan ontwikkelen. Tijdens de les worden er oefeningen gedaan aan de barre, in het midden en door de zaal. Er wordt gewerkt aan (dans)houding, coördinatie, techniek, muzikaliteit, het uitdraaien van benen en voeten, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen. De basisoefeningen komen in de kinderballetlessen op een gevarieerde manier elke week terug, waardoor de leerlingen de techniek onder de knie krijgen zonder dat het verveelt. Naast het leren van de danstechniek wordt er aandacht besteedt aan eigenheid en dansplezier. Het niveau wordt aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de leerlingen. 

Modern & Modern jazz

Leeftijd: 6/7 jr, 8-10 jr, 11+ & volwassenen

In deze les leer je de vaardigheden van de moderne danstechniek; spanning/ontspanning, balans/uit balans, verschillen in dynamiek, gebruik van verschillende lagen in de ruimte, muzikaliteit, adem en zwaartekracht. Moderne dans is een expressieve dansstijl die uitgaat van natuurlijke bewegingen zoals springen, draaien, rollen en zwaaien. Techniektraining, danscombinaties en improvisaties komen in deze les voorbij. Bewegingen uit verschillende moderne danstechnieken worden in de les verwerkt, en samen met jouw eigen unieke creatieve bewegingstaal vormt dit de basis van de les. Je ontwikkelt lichaamsbewustzijn, coördinatie, muzikaliteit, kracht, expressie en dansgevoel.

Tapdans 

Leeftijd: 8+ & volwassenen

 

 

Tapdans is een vorm van dans waarbij je ritmische klanken maakt met je voeten. Je draagt schoenen waarbij er aan de onderkant van je zool twee metalen plaatjes zijn gevestigd. Bij de bal van je voet en bij je hiel. Door met je voeten tegen de grond of elkaar aan te tikken creëer je klanken. Muzikaliteit, coördinatie en isolatie en dansplezier zijn kenmerkend voor deze les. In de les komen verschillende techniekoefeningen voorbij die op creatieve wijze je uitdagen om muzikaliteit te ontwikkelen. Muziek die gebruikt wordt zal een mix zijn van hedendaagse- en jazzmuziek. Alles wordt stap voor stap opgebouwd en aangepast aan de leeftijd en de mogelijkheden van de leerlingen. 

Body Awareness 

Leeftijd: Volwassenen

 

Een les waarin lichaam en geest tot rust komt en tegelijkertijd energie vrijkomt. Er wordt bewust gekeken naar wat er gebeurt met het lichaam en de geest, in de oefeningen, maar ook erna. Zo word je je bewust van onnodig ruis of oude gewoontes. We werken met ademhalingsoefeningen, waardoor we geconcentreerd te werk kunnen gaan. Door de oefeningen vaker te herhalen bereik je in het dagelijkse leven een beter evenwicht tussen lichaam en geest. In de les leer je eigen lichaam en geest beter kennen. Door de lessen te volgen worden je gewrichten soepeler, de spieren versterkt en werk je aan je lichamelijke coördinatie. Body Awareness is een start voor de bewustwording van lichaam en geest.

Dans 55+ 

Leeftijd: 55+

 

De cursus is gericht op het onderhouden en verbeteren van de gezondheid en fysieke mogelijkheden. Door dans werk je aan kracht, souplesse, een goede houding, coördinatie en conditie. De basis voor de cursus ligt bij het dansplezier. Door te focussen op wat nog wél kan werk je vanuit een positieve basis die inspirerende en vernieuwende inzichten kan geven. Danservaring is welkom maar niet vereist. Er wordt gewerkt in de lessen aan jouw persoonlijke niveau.