Over LT & team


Welkom bij LTdans!
een vernieuwende dansschool

op Katendrecht.

Wie zijn wij?

LT staat voor de oprichters van LTdans; Lieke & Tamar. Twee ondernemende dansers en dansende ondernemers. Per januari 2020 zal Tamar volledig eigenaarschap dragen en gaat Lieke haar eigen weg. 


Welkom bij LTdans!

Een vernieuwende dansschool op Katendrecht.

LT staat voor de oprichters van LTdans: Lieke & Tamar.  Per januari 2020 zal Tamar volledig eigenaarschap dragen en gaat Lieke haar eigen weg.

Wij willen als dansschool, een culturele en maatschappelijke onderneming, verbinding creëren tussen de bewoners van Katendrecht, de Rotterdammer en de Wereldburger. Om een leefgemeenschap creëren waarin de danskunst een bijdrage levert aan het sociale milieu. Wij zijn de eerste dansschool op Katendrecht en delen graag onze met de medebewoners van Katendrecht en Rotterdam. Om te leren van elkaar, samen te werken en te creëren. 

 

Naast de reguliere lessen bieden wij:

- Dans en inspiratie-workshops voor jouw bedrijf

- Projectweken in schoolvakanties 

- Kinderfeestjes

Oprichters LTdans Lieke (links) & Tamar (rechts)
Oprichters LTdans Lieke (links) & Tamar (rechts)

 

 


 

Tamar Riani

 

Eigenaresse van LTdans, danseres, docent en choreografe.

 

In juli 2016 is Tamar afgestudeerd met de Bachelor of Dance in Education aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar opleiding heeft ze in choreografieën gedanst van onder andere Hilde Elbers, Jérôme Meyer, Filip van Huffel en Neel Verdoorn. In 2015 danste ze in ProPositions, gemaakt door Kamil Pilarksi, waarmee ze optrad in diverse theaters in Nederland en Polen. Op externe stage is ze een maand in Israël heeft gereisd om gagalessen te volgen waarna ze nog drie gaga intensives heeft gevolgd. 

 

Als danseres en choreograaf heeft Tamar zich gespecialiseerd in modern jazz & tapdans. Ze werkt naast LTdans aan projecten als danser, choreografe en docent waaronder Code Groen, Als Wij Samen Dansen Gaan & (N)Iemandsland. 

 

Tamar heeft inmiddels 10 jaar les-ervaring in diverse stijlen en doelgroepen. In haar lessen staan (dans) plezier, muzikaliteit en veiligheid voorop staan. Verbinden, bewustwording van het lichaam, expressie, energie, creativiteit, ontdekken en beleving zijn basisbegrippen in de lessen van Tamar. Bij LTdans geeft ze de lessen ouder/kinddans, Peuter/ kleuterdans, moderne dans, modern jazz, Tapdans & dans 55+

 

 

Klik hier voor de website van Tamar.

 

 

Lieke Verheul

 

Oprichtster van LTdans, danseres, dansdocent en choreografe.

 

Lieke is in 2012 afgestudeerd aan Northern Ballet School te Manchester, waar ze afstudeerde als klassiek ballet uitvoerend danseres. Op NBS heeft ze haar Royal Academy diploma's gehaald tot Advanced level. Daarnaast behaalde ze in 2012 haar Classical Ballet Diploma in Dance Education van ISTD Teaching qualifications. Tijdens haar opleiding aan Northern heeft ze onder andere gedanst in het corps de ballet bij de producties Giselle en de Notenkraker van Manchester City Ballet.

 

In juli 2016 is zij afgestudeerd aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting docent dans.
Gedurende haar studie aan Codarts heeft ze gedanst in moderne dans choreografieën van onder andere Hilde Elbers, Jérôme Meyer en Neel Verdoorn. In 2013 danste ze mee in de kerstvoorstelling de Notenkraker van De Dutch Don't Dance Division onder leiding van Rinus Sprong en Thom Stuart. In 2014 maakte zij de choreografie voor de theatervoorstelling Pippin van VirgielTheater, de jaarlijke theaterproductie van studentenvereniging Sanctus Virgillius. Tijdens haar afstudeerstage heeft Lieke zich verdiept in Butoh, een bijzondere vorm van fysiek theater. 

 

Daarnaast danst Lieke als freelancer op speciale en interessante locaties waar zij de omgeving ter inspiratie neemt voor haar dans. Op dit moment is ze bezig met samenwerkingen met verschillende artiesten, fotografen en beeldend kunstenaars. Ze vindt dat kunstdisciplines elkaar kunnen versterken en elkaar moeten ondersteunen. Naast LTdans geeft ze dansles aan de studenten van Codarts Circus Department en is ze werkzaam als stagebegeleider bij de opleiding Docent Dans van Codarts. Daarnaast is ze sinds 2017 betrokken bij projecten zoals Code Groen van Theater Hofplein en Simpel Verlangen van gezelschap PRA. Op dit moment creëert ze samen met 3 andere dansers en twee muzikanten een dansvoorstelling die gegeven zal worden met live muziek in tehuizen voor ouderen in samenwerking met het Centrum Voor De Kunsten Spijkenisse.

 

Lieke heeft al meer dan twaalf jaar les-ervaring in diverse stijlen en verschillende leeftijdsgroepen. Ze geeft graag gevarieerd les, van klassiek ballet en moderne dans aan volwassenen tot kinderdans en algemene dansvorming aan de allerkleinsten. In haar lessen zorgt er altijd voor dat (dans)plezier, ontdekken en muzikaliteit voorop staan. Daarnaast vindt ze begrip van lichaam en geest in de dansles belangrijk en zorgt ze ervoor dat de les uitdagend blijft voor iedereen. Ze denkt dat dans en beweging kunnen zorgen voor zelfvertrouwen, bewustwording, gezondheid en plezier. Dans staat volgens haar voor jezelf en de wereld om je heen ontdekken en begrijpen. Lieke geeft les in dans 55+, modern/jazz, body awareness, ballet, ouder/kinddans en peuter- en kleuterdans.

Amber Fase

 

Docent ballet 6+ & ballet 8+.

 

Amber is op jonge leeftijd begonnen met balletlessen. Snel volgde ook moderne dans en jazz, waar later ook hiphop bij is gekomen. Amber heeft Tamar en Lieke leren kennen op Codarts waar ze bij elkaar in de klas zaten.

 

Amber studeert op dit moment aan de PABO. Daarnaast geeft ze een aantal dagen in de week danslessen in verschillende stijlen. Ze vindt dansen zo fijn omdat je je vrij kunt bewegen op de muziek en de tijd dan zo voorbij vliegt. In haar lessen wilt ze haar leerlingen techniek in combinatie met vrijheid meegeven.