Docenten


“THE TRUE PURPOSE OF ARTS EDUCATION IS NOT NECESSARILY TO CREATE MORE PROFESSIONAL DANCERS OR ARTISTS. IT’S TO CREATE MORE COMPLETE HUMAN BEINGS WHO ARE CRITICAL THINKERS, WHO HAVE CURIOUS MINDS AND WHO CAN LEAD PRODUCTIVE LIVES.” 

Kelly Pollock


Tamar Riani

 

Eigenaresse van LTdans, danseres, docent en choreografe.

Docente modern, jazz, tapdans, peuter/kleuterdans

 

In juli 2016 is Tamar afgestudeerd met de Bachelor of Dance in Education aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Tamar heeft zich gespecialiseerd in modern jazz, tapdans en het jonge kind vanaf 2 jaar. Ze werkt naast LTdans aan projecten als danser, choreografe en docent waaronder Bevrijdingsdansfestival Amsterdam waarvoor ze gevraagd was een solo te dansen in het Anne Frank Huis. 

 

Tamar heeft inmiddels 10 jaar les-ervaring in diverse stijlen en doelgroepen. In haar lessen staan (dans) plezier, muzikaliteit en veiligheid voorop staan. Verbinden, bewustwording van het lichaam, expressie, energie, creativiteit, ontdekken en beleving zijn basisbegrippen in de lessen van Tamar. Bij LTdans geeft ze de lessen ouder/kinddans, Peuter/ kleuterdans, moderne dans, modern jazz, Tapdans & dans 55+. 

Klik hier voor de website van Tamar 

Nikki Janssen

 

Docente peuter/kleuterdans, tapdans & ballet

 

Nikki begon met dansen toen ze 3 jaar was. Na de vooropleiding van Codarts en de Havo voor Muziek en Dans studeerde ze Docent Dans op Codarts, waar ze in 2018 afstudeerde. 

 

Ze geeft nu verschillende danslessen en studeert daarnaast filosofie aan de Erasmus Universiteit. In haar lessen vind ze een combinatie van dansplezier, fantasie en techniek belangrijk.

Amber Fase

 

Inval-docente ballet

 

Amber is op jonge leeftijd begonnen met balletlessen. Snel volgde ook moderne dans en jazz, waar later ook hiphop bij is gekomen. Amber heeft Tamar en Lieke leren kennen op Codarts waar ze bij elkaar in de klas zaten.

 

Amber studeert op dit moment aan de PABO. Daarnaast geeft ze een aantal dagen in de week danslessen in verschillende stijlen. Ze vindt dansen zo fijn omdat je je vrij kunt bewegen op de muziek en de tijd dan zo voorbij vliegt. In haar lessen wilt ze haar leerlingen techniek in combinatie met vrijheid meegeven. 

Lieke Verheul

 

Inval-docente peuter/kleuter- & ouder/kinddans

 

Lieke weet niet anders dan dat dans onderdeel is van haar leven. Op 2 jarige leeftijd begon zij met ballet en is daar nooit meer mee gestopt, later kwamen daar nog andere dansstijlen bij en is zij altijd blijven onderzoeken wat er op dat moment bij haar past. In 2012 is zij afgestudeerd van Northern Ballet School te Manchester als klassiek ballet uitvoerend danser. In 2016 is zij samen met Tamar afgestudeerd aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting Docent Dans.

 

Lieke heeft al meer dan tien jaar les-ervaring in diverse stijlen en verschillende leeftijdsgroepen en staat open voor nieuwe uitdagingen. Ze geeft gevarieerd les, van klassiek ballet en moderne dans aan volwassenen tot kinderdans en algemene dansvorming aan de allerkleinsten.

Marjolein Jonkman

 

Inval docente Modern

 

Mijn naam is Marjolein en momenteel ben actief in de volgende werkzaamheden: dans performance, commercials, fotoshoots, figuratie, dans choreograferen en dansles geven bij LTdans! 

 

In mijn tiener jaren begon ik aan de vooropleiding aan de dansacademie Lucia Marthas, die zich richt op musical, show en commercial dans. Aansluitend heb ik daar mijn MBO afgerond. Hierna was ik benieuwd naar nog meer dans technieken en kwam ik terecht bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten, wat zich richt op moderne dans en klassiek ballet.

 

Deze dansopleidingen hebben mij naast techniek en kennis inzicht gegeven in het waarderen van veel verschillende dansstijlen. Elke dansstijl heeft een unieke schoonheid, zo ook elke danser, naar mijn mening. Mijn visie is dan ook dat dans een samenkomst is van intrinsieke motivatie, persoonlijkheid, muzikaliteit en techniek. In mijn lessen werk ik aan techniek, coördinatie en vooral aan de persoonlijke uitvoering van dans. Ik wil leerlingen echt zien in mijn les en helpen om persoonlijke groei door te maken, dit geeft mij voldoening.

Wees jezelf en GLOW!

Samenwerkingspartners


Samen sta je sterk, samenwerken en verbinden op de Kaap

- De Gemeente Rotterdam

- Wijkraad Katendrecht

- Bewonersinitiatief Katendrecht

- Huis van de wijk 't Steiger

- Verhalenhuis Belvédère

- Humanitas | Wel-zijn in Feijenoord

- Sportregisseur Feijenoord

- Cultuurscout Feijenoord

- Wijknetwerker Katendrecht

- Wijkregisseur Katendrecht

- Theater Walhalla: Tussen Kunst & Kids, Kinder Kunstkalender

- Theater Zuidplein

- Codarts Docent Dans

- Rudolf Steiner School, afdeling Vrije School de Kaap

- De Globetrotter, OBS de Schalm, De Vreewijkschool, De Agnesschool, OBS de Nieuwe Haven

- Circus Rotjeknor

- RotterdamZUIDdanst & Stichting Ik Ben Wij

- Conny Janssen Danst

- Jeugdtheater Hofplein

- BSO KindeRdam

- Fenix2: The Explore Store, Fenix Music Factory, Donia Media

- HeNK Het Nieuwe Koor

- Wereldwijde wijk Festival Charlois

- Royal Roller Disco op de Kaap

- Kid Dynamite Festival

- Het Danspaleis voor ouderen

- De Danstheaterwinkel

- dans- en balletwinkel Paraddy

- Kristina Vasiljevaite, Bodynamic

- Rotterdamse Munt

- Podium Grounds

- Centrum voor de Kunsten Spijkenisse

- Onefit

- ClassPass