Over LT


Welkom bij LTdans,
een vernieuwende dansschool

op Katendrecht.

Wie zijn wij?

Twee ondernemende dansers en dansende ondernemers. Wij willen de danscultuur verdiepen in Rotterdam en op Katendrecht. Wij voegen iets nieuws toe aan de al zo bloeiende danscultuur van Rotterdam. Wij hebben ons op Katendrecht gevestigd, een plek in opkomst. Rotterdam staat voor vernieuwing en samenwerking.

Lieke Verheul


Oprichtster van LTdans, danseres, dansdocent en choreografe.

 

Lieke is in 2012 afgestudeerd aan Northern Ballet School te Manchester, waar ze afstudeerde als klassiek ballet uitvoerend danseres. Op NBS heeft ze haar Royal Academy diploma's gehaald tot Advanced level. Daarnaast behaalde ze in 2012 haar Classical Ballet Diploma in Dance Education van ISTD Teaching qualifications. Tijdens haar opleiding aan Northern heeft ze onder andere gedanst in het corps de ballet bij de producties Giselle en de Notenkraker van Manchester City Ballet.

 

In juli 2016 is zij afgestudeerd aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting docent dans.
Gedurende haar studie aan Codarts heeft ze gedanst in moderne dans choreografieën van onder andere Hilde Elbers, Jérôme Meyer en Neel Verdoorn. In 2013 danste ze mee in de kerstvoorstelling de Notenkraker van De Dutch Don't Dance Division onder leiding van Rinus Sprong en Thom Stuart. In 2014 maakte zij de choreografie voor de theatervoorstelling Pippin van VirgielTheater, de jaarlijke theaterproductie van studentenvereniging Sanctus Virgillius. Daarnaast danst Lieke op speciale en interessante locaties waar zij de omgeving ter inspiratie neemt voor haar improvisatie. De opening van Centraal Station Rotterdam in 2014 en Katendrechts Karakter in 2016 zijn hier voorbeelden van. Op dit moment is ze bezig met samenwerkingen met verschillende artiesten, fotografen en beeldend kunstenaars, zoals in haar onderzoek naar Butoh. Ze vindt dat kunstdisciplines elkaar kunnen versterken en elkaar moeten ondersteunen. Naast LTdans geeft ze dansles aan de studenten van Codarts Circus Department en bij Centrum voor de Kunsten Spijkenisse.

 

Lieke heeft al meer dan negen jaar leservaring in diverse stijlen en verschillende leeftijdsgroepen. Ze geeft graag gevarieerd les, van klassiek ballet en moderne dans aan volwassenen tot kinderdans en algemene dansvorming aan de allerkleinsten. In haar lessen zorgt er altijd voor dat (dans)plezier, ontdekken en muzikaliteit voorop staan. Daarnaast vindt ze begrip van lichaam en geest in de dansles belangrijk en zorgt ze ervoor dat de les uitdagend blijft voor iedereen. Ze denkt dat dans en beweging kunnen zorgen voor zelfvertrouwen, bewustwording, gezondheid en plezier. Dans staat volgens haar voor jezelf en de wereld om je heen ontdekken en begrijpen. Lieke geeft les in moderne dans, body awareness, ballet en kinderdans. 

Tamar Riani


Oprichtster van LTdans, danseres, dans docent en choreografe.

 

Vanaf acht jaar zong, acteerde en danste ze met groot plezier op de MZK musicalschool te Kennermerland. Een aantal jaar later auditeerde ze voor de vooropleiding van Danshuis Haarlem en vervolgde ze daar haar opleiding. De ontdekking van haar passie voor het docentschap ontstond in 2009 toen ze als "hulp-juffie" bij verschillende kleuter- en kinderdanslessen assisteerde.  In 2010 creëerde ze de choreografieën voor de schoolmusical. 

 

Na haar HAVO werd ze aangenomen op de Docent Dansopleiding (BA) van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten. In juli 2016 is zij afgestudeerd met de bachelor of Dance in Education. Tijdens haar opleiding aan Codarts heeft ze in choreografieën gedanst van onder andere Hilde Elbers, Jérôme Meyer, Filip van Huffel en Neel Verdoorn. In 2015 danste ze in ProPosition, een choreografie van Kamil Pilarksi, waarmee ze optrad in diverse theaters in Nederland en Polen. In oktober 2015 is ze een maand in Israël geweest waar ze lessen volgde in de gaga (danstaal ontwikkelt door Ohad Naharin) en auditeerde en geaccepteerd werd voor de Dance Journey Program van Kibbutz Contemporary Dance Company. Vanwege de plannen met Lieke voor LTdans heeft ze ervoor gekozen om in Nederland te blijven. Daarnaast is Tamar als danskunstenaar te zien op evenementen en bijzondere gelegenheden.

 

Tijdens het afstuderen aan Codarts heeft Tamar zich gespecialiseerd in jazz, dans én muziek. Zij maakte haar eerste jazzstuk met amateurdansers, waarna zij zich als maker wilde ontwikkelen. September 2016 begon zij aan haar het jazzstuk 'For You', met professionele dansers. Een onderzoek naar de verbinding en energie van jazzmuziek en jazzdans. 

 

In de lessen van Tamar zijn veiligheid en plezier sleutelwoorden. Verbinding maken met het lichaam , bewustzijn, muziek, expressie, energie en dansbeleving zijn kernwoorden van elke les die zij doceert. Tamar geeft les in tap, jazz en kinderdans.