Over LT & team


Welkom bij LTdans!
een vernieuwende dansschool

op Katendrecht.

Wie zijn wij?

Twee ondernemende dansers en dansende ondernemers. Wij willen de danscultuur verdiepen in Rotterdam en op Katendrecht. Wij voegen iets nieuws toe aan de al zo bloeiende danscultuur van Rotterdam. Wij hebben ons op Katendrecht gevestigd, een plek in opkomst. Rotterdam staat voor vernieuwing en samenwerking.


Over L & T


Lieke Verheul

 

Oprichtster van LTdans, danseres, dansdocent en choreografe.

 

Lieke is in 2012 afgestudeerd aan Northern Ballet School te Manchester, waar ze afstudeerde als klassiek ballet uitvoerend danseres. Op NBS heeft ze haar Royal Academy diploma's gehaald tot Advanced level. Daarnaast behaalde ze in 2012 haar Classical Ballet Diploma in Dance Education van ISTD Teaching qualifications. Tijdens haar opleiding aan Northern heeft ze onder andere gedanst in het corps de ballet bij de producties Giselle en de Notenkraker van Manchester City Ballet.

 

In juli 2016 is zij afgestudeerd aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting docent dans.
Gedurende haar studie aan Codarts heeft ze gedanst in moderne dans choreografieën van onder andere Hilde Elbers, Jérôme Meyer en Neel Verdoorn. In 2013 danste ze mee in de kerstvoorstelling de Notenkraker van De Dutch Don't Dance Division onder leiding van Rinus Sprong en Thom Stuart. In 2014 maakte zij de choreografie voor de theatervoorstelling Pippin van VirgielTheater, de jaarlijke theaterproductie van studentenvereniging Sanctus Virgillius.

 

Daarnaast danst Lieke op speciale en interessante locaties waar zij de omgeving ter inspiratie neemt voor haar improvisatie. De opening van Centraal Station Rotterdam in 2014 en Katendrechts Karakter in 2016 zijn hier voorbeelden van. Op dit moment is ze bezig met samenwerkingen met verschillende artiesten, fotografen en beeldend kunstenaars, zoals in haar onderzoek naar Butoh. Ze vindt dat kunstdisciplines elkaar kunnen versterken en elkaar moeten ondersteunen. Naast LTdans geeft ze dansles aan de studenten van Codarts Circus Department en is ze werkzaam als stagebegeleider bij de opleiding Docent Dans van Codarts.

 

Lieke heeft al meer dan tien jaar les-ervaring in diverse stijlen en verschillende leeftijdsgroepen. Ze geeft graag gevarieerd les, van klassiek ballet en moderne dans aan volwassenen tot kinderdans en algemene dansvorming aan de allerkleinsten. In haar lessen zorgt er altijd voor dat (dans)plezier, ontdekken en muzikaliteit voorop staan. Daarnaast vindt ze begrip van lichaam en geest in de dansles belangrijk en zorgt ze ervoor dat de les uitdagend blijft voor iedereen. Ze denkt dat dans en beweging kunnen zorgen voor zelfvertrouwen, bewustwording, gezondheid en plezier. Dans staat volgens haar voor jezelf en de wereld om je heen ontdekken en begrijpen. Lieke geeft les in modern/ jazz, body awareness, dance workout, ballet en kinderdans.

Tamar Riani

 

Oprichtster van LTdans, danseres, dansdocent en choreografe.

 

 Als peuter danste ze al de hele dag en al snel ging ze op dansles. Vanaf acht jaar zong, acteerde en danste ze met groot plezier op de musicalschool. Een aantal jaar later auditeerde ze voor de vooropleiding van Danshuis Haarlem en vervolgde ze daar haar opleiding. De ontdekking van haar passie voor het docentschap ontstond op haar 14e toen ze als "hulp-juffie" bij kinderdanslessen assisteerde.  In haar examenjaar creëerde ze de choreografieën voor de schoolmusical. Na haar HAVO werd ze aangenomen op de Docent Dansopleiding (BA) van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten.

 

In juli 2016 is zij afgestudeerd met de Bachelor of Dance in Education aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar opleiding heeft ze in choreografieën gedanst van onder andere Hilde Elbers, Jérôme Meyer, Filip van Huffel en Neel Verdoorn. In 2015 danste ze in ProPosition, gemaatk door Kamil Pilarksi, waarmee ze optrad in diverse theaters in Nederland en Polen. In oktober 2015 is ze een maand in Israël geweest waar ze gaga lessen volgde (danstaal ontwikkelt door Ohad Naharin) en na een auditie geaccepteerd werd voor de Dance Journey Program van Kibbutz Contemporary Dance Company. Voor LTdans bleef ze in Nederland. Daarnaast is Tamar als danskunstenaar te zien op evenementen en bijzondere gelegenheden.

 

Als danser en choreograaf heeft Tamar zich gespecialiseerd in modern jazz. Afgelopen seizoen is haar eerste stuk 'For You' voor professionele dansers in première gegaan in het Walhalla Theater. Een onderzoek naar de verbinding en energie van jazzmuziek en jazzdans. Naast LTdans geeft Tamar dansexpressie op Vrije School De Kaap, de afdeling basis/kader van het Rudolf Steiner College. Als freelancer is ze inzetbaar als docent, maker en danser waarbij ze zich graag inzet voor de community. Sinds 2017 is ze betrokken de projecten bij Code Groen van o.a. Hofplein Theater, en Simpel Verlangen van Gezelschap PRA.

 

Sinds haar 14e wist ze al dat ze wilde doceren, dansen, creëren en ondernemen. In de afgelopen jaren heeft ze ervaring opgedaan in het lesgeven aan diverse doelgroepen. Ze geeft les aan peuters, kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen in diverse stijlen. In de lessen van Tamar zijn veiligheid en plezier sleutelwoorden. Verbinding maken met het lichaam , bewustzijn, muziek, expressie, energie en dansbeleving zijn kernwoorden van elke les die zij doceert. Tamar geeft les in tapdans, modern en jazzdans, peuter/kleuterdans en kinderdans. Docent


Dario Mendes

 Docent Boysclass

 

Dario Mendes is geboren en opgegroeid in Duitsland waar hij danste en trainde, voornamelijk in de urban dansstijlen. Op zijn 19e besloot hij naar Rotterdam te verhuizen om zijn passie voor dans te verdiepen en hij studeerde juni 2018 af aan het Albeda Dans College. De vierjarige studie bracht Dario veel geluk, genoegen, onderzoek en zelfontplooiing. Hij werkte hard aan het verdiepen van zijn specialisme en onderzocht zijn eigen bewegingstaal.  

 

Op zijn 15e gaf hij voor het eerst les en inmiddels heeft hij heel wat ervaring opgedaan in het lesgeven kinderen en jongeren. Als uitvoerend danser reist over de wereld hij voor dansopdrachten, als theatershows. Zijn interesses liggen bij het ontdekken van vernieuwende ideeën, andere culturen, talen, mensen, gezondheid en sport. Het ontdekken en onderzoeken vraagt om een leergierige levenshouding, discipline en doorzettingsvermogen die kenmerkend zijn voor Dario. Naast danskunstenaar is Dario ook personal fitness trainer, gecertificeerd masseur en werkt hij als model. 

"Alles wat ik heb geleerd in dans verbind ik met mijn visie en daaruit ontstaat mijn eigen stijl. Ik geloof dat verschillende dansstijlen samen kunnen smelten en zo ontstaat een vernieuwende bewegingstaal."