Over LT & Docenten


Welkom bij LTdans!
een vernieuwende dansschool

op Katendrecht.

Wie zijn wij?

Twee ondernemende dansers en dansende ondernemers. Wij willen de danscultuur verdiepen in Rotterdam en op Katendrecht. Wij voegen iets nieuws toe aan de al zo bloeiende danscultuur van Rotterdam. Wij hebben ons op Katendrecht gevestigd, een plek in opkomst. Rotterdam staat voor vernieuwing en samenwerking.


Over LT


Lieke Verheul

 

Oprichtster van LTdans, danseres, dansdocent en choreografe.

 

 

 

Lieke is in 2012 afgestudeerd aan Northern Ballet School te Manchester, waar ze afstudeerde als klassiek ballet uitvoerend danseres. Op NBS heeft ze haar Royal Academy diploma's gehaald tot Advanced level. Daarnaast behaalde ze in 2012 haar Classical Ballet Diploma in Dance Education van ISTD Teaching qualifications. Tijdens haar opleiding aan Northern heeft ze onder andere gedanst in het corps de ballet bij de producties Giselle en de Notenkraker van Manchester City Ballet.

 

In juli 2016 is zij afgestudeerd aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting docent dans.
Gedurende haar studie aan Codarts heeft ze gedanst in moderne dans choreografieën van onder andere Hilde Elbers, Jérôme Meyer en Neel Verdoorn. In 2013 danste ze mee in de kerstvoorstelling de Notenkraker van De Dutch Don't Dance Division onder leiding van Rinus Sprong en Thom Stuart. In 2014 maakte zij de choreografie voor de theatervoorstelling Pippin van VirgielTheater, de jaarlijke theaterproductie van studentenvereniging Sanctus Virgillius.

 

Daarnaast danst Lieke op speciale en interessante locaties waar zij de omgeving ter inspiratie neemt voor haar improvisatie. De opening van Centraal Station Rotterdam in 2014 en Katendrechts Karakter in 2016 zijn hier voorbeelden van. Op dit moment is ze bezig met samenwerkingen met verschillende artiesten, fotografen en beeldend kunstenaars, zoals in haar onderzoek naar Butoh. Ze vindt dat kunstdisciplines elkaar kunnen versterken en elkaar moeten ondersteunen. Naast LTdans geeft ze dansles aan de studenten van Codarts Circus Department en bij Centrum voor de Kunsten Spijkenisse.

 

 

Lieke heeft al meer dan tien jaar les-ervaring in diverse stijlen en verschillende leeftijdsgroepen. Ze geeft graag gevarieerd les, van klassiek ballet en moderne dans aan volwassenen tot kinderdans en algemene dansvorming aan de allerkleinsten. In haar lessen zorgt er altijd voor dat (dans)plezier, ontdekken en muzikaliteit voorop staan. Daarnaast vindt ze begrip van lichaam en geest in de dansles belangrijk en zorgt ze ervoor dat de les uitdagend blijft voor iedereen. Ze denkt dat dans en beweging kunnen zorgen voor zelfvertrouwen, bewustwording, gezondheid en plezier. Dans staat volgens haar voor jezelf en de wereld om je heen ontdekken en begrijpen. Lieke geeft les in modern/ jazz, body awareness, dance workout, ballet en kinderdans.

Tamar Riani

 

Oprichtster van LTdans, danseres, dansdocent en choreografe.

 

 

 

Vanaf acht jaar zong, acteerde en danste ze met groot plezier op de musicalschool. Een aantal jaar later auditeerde ze voor de vooropleiding van Danshuis Haarlem en vervolgde ze daar haar opleiding. De ontdekking van haar passie voor het docentschap ontstond in 2009 toen ze als "hulp-juffie" bij kinderdanslessen assisteerde.  In 2010 creëerde ze de choreografieën voor de schoolmusical. Na haar HAVO werd ze aangenomen op de Docent Dansopleiding (BA) van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten.

 

In juli 2016 is zij afgestudeerd met de Bachelor of Dance in Education aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens haar opleiding heeft ze in choreografieën gedanst van onder andere Hilde Elbers, Jérôme Meyer, Filip van Huffel en Neel Verdoorn. In 2015 danste ze in ProPosition, gemaatk door Kamil Pilarksi, waarmee ze optrad in diverse theaters in Nederland en Polen. In oktober 2015 is ze een maand in Israël geweest waar ze gaga lessen volgde (danstaal ontwikkelt door Ohad Naharin) en na een auditie geaccepteerd werd voor de Dance Journey Program van Kibbutz Contemporary Dance Company. Voor LTdans bleef ze in Nederland. Daarnaast is Tamar als danskunstenaar te zien op evenementen en bijzondere gelegenheden.

 

Als danser en choreograaf heeft Tamar zich gespecialiseerd in jazz, dans én muziek. Zij maakte haar eerste jazzstuk met amateurdansers van een vooropleiding. Afgelopen seizoen is haar eerste stuk 'For You' voor professionele dansers in première gegaan in het Walhalla Theater. Een onderzoek naar de verbinding en energie van jazzmuziek en jazzdans. Naast LTdans geeft Tamar yoga ontspanningslessen op Talma Athena Onderwijs Rotterdam en geeft ze les bij Centrum voor de Kunsten Spijkenisse. 

 

Sinds haar 15e wist ze al dat ze wilde doceren, dansen, creëren en ondernemen. In de lessen van Tamar zijn veiligheid en plezier sleutelwoorden. Verbinding maken met het lichaam , bewustzijn, muziek, expressie, energie en dansbeleving zijn kernwoorden van elke les die zij doceert. Tamar geeft les in tap, jazz, modern en kinderdans. Docenten


Matthew Decuyper

 

Docent Boyssclass

Donderdag

 

 

 

 

Matthew Decuyper volgde zijn vooropleiding aan Woordkunst Drama in Brugge, België. Nu studeert hij Docent Dans aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Na een auditie is Matthew geselecteerd voor de International Dance Week in Boedapest en de Eastman Summer Intensive onder leiding van Sidi Larbi Cherkaoui in Antwerpen deze zomervakantie. Graag wil hij deze ervaringen meenemen naar de boys class. De jongens zullen tijdens de danslessen in aanraking komen met hedendaagse danstechnieken waaronder floorwork, release the beast (een vloerwerktechniek perfect voor energieke jongens), lizard beats (onderzoek naar ritmische vaardigheden vertaald naar het lichaam), tricks, handstands en improvisatie. 

 

Matthew is een docent die open staat voor nieuwe ideëen. Hij stimuleert leerlingen om ze naar een hoger niveau te brengen door uitdagend en explorerend te werk te gaan. 

Sam

Huysmans

 

Docent Kleuterdans
Woensdag

 

 

 

 

Sam Huysmans volgde haar vooropleiding aan MUDA Kunstencentrum te Evergem, België. Nu studeert Sam de opleiding Docent Dans aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.  Sam zal volgend jaar op de woensdag de kleuter danslessen geven bij LTdans.

 

Als docent heeft Sam ervaringen via haar stages van Codarts. Ze geeft graag les aan kinderen en wilt zich tijdens deze stage verdiepen als kleuterdansdocente. 

 

Sam is een docente die dansplezier het allerbelangrijkste vindt in haar danslessen. In deze lessen gaat Sam samen met de kinderen op onderzoek uit in de inspirerende leefwereld van kleuters. In de kleuterles wordt de basis gelegd voor klassiek ballet. Daarnaast kijk Sam dat ieder kind zich optimaal in haar lessen kan ontwikkelen en wordt ieder kind op zijn of haar niveau uitgedaagd.