“THE TRUE PURPOSE OF ARTS EDUCATION IS NOT NECESSARILY TO CREATE MORE PROFESSIONAL DANCERS OR ARTISTS. IT’S TO CREATE MORE COMPLETE HUMAN BEINGS WHO ARE CRITICAL THINKERS, WHO HAVE CURIOUS MINDS AND WHO CAN LEAD PRODUCTIVE LIVES.”

 

Kelly Pollock

De dansschool


Wij willen als dansschool, een culturele onderneming, verbinden met de bewoners van Katendrecht, de Rotterdammer en de Wereldburger. Samen creëren wij een leefgemeenschap waarin de danskunst een bijdrage levert aan het sociale milieu. Om te leren van elkaar, samen te werken en te beleven 

 

LTdans onderscheid zich in gebeid Feijenoord door het aanbieden van academische stijlen als moderne dans, ballet, modern jazz en tapdans. Tegelijkertijd is LTdans toegangelijk en bied lessen aan voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met dans 55+. Zo stimuleren wij ontwikkeling van de allerkleinste met lessen als ouder/kinddans, peuterdans en kleuterdans. Wij verbinden amateur met professioneel, jong en oud. Zo dansten onze ouderen samen met kleuters tijdens onze leerlingenvoorstelling DAARVANDAAN. 

 

Het gedicht (rechts) is geschreven door Lieke verheul en Tamar Riani. LTdans heeft een enquête gehouden onder haar leerlingen. Antwoorden uit deze enquete weerspiegelde de visie van LTdans, waarna wij deze hebben gevangen in een gedicht.


Bij LTdans

ontwikkel je

als mens

in een warme en veilige omgeving

met een open sfeer

 

Bij LTdans

ontwikkel je jouw talent

en wordt er met passie gewerkt

 

Bij LTdans

ervaar je deskundige

betrokkenheid 

en leer je op een

creatieve en speelse

manier

 

Bij LTdans

kent met elkaar als

een grote dansfamilie

 

Door het saamhorigheidsgevoel

de verbinding

en liefde voor dans

voelt iedereen zich welkom

 

Samen werken & samen leren

samen leren werken

met plezier

aan onze gedeelde passie

 

Dans

 Ontstaan LTdans

Lieke en Tamar hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. L & T droomden van een dansschool op een bijzondere plek. In december 2015 landden Lieke Verheul en Tamar Riani op Katendrecht waar ze dankzij Boaz Riani een prachtige studio konden bouwen in de oude Fenixloods 2.

 

In Fenix 2 hebben wij samen in vier jaar een dansschool op gebouwd die warmte, professionaliteit, eigenheid en betrokken deskundigheid uitstraalt. 

 

In januari 2020 is Lieke gestopt bij LTdans om verder te studeren in een andere richting. Tamar heeft volledig eigenaarschap overgenomen. Tegelijkertijd werd Fenix 2 verkocht en was LTdans genoodzaakt te verhuizen. De reguliere lessen van LTdans voortgezet op OBS De Schalm & De Globetrotter op Katendrecht.

Huidige les-locaties LTdans

LTdans in Fenix 2